Verwacht je meer winst? Verhoog dan je voorlopige aanslag!

De meeste ondernemers hebben weer de wind mee. In vrijwel alle sectoren zet het herstel krachtig door. Grote kans dus dat jij als ondernemer het ook beter doet, meer winst maakt, dan in de voorgaande jaren. En dat kan reden zijn om nu je voorlopige aanslag IB te toetsen.

Want is jouw voorlopige aanslag nog gebaseerd op de voorbije jaren, de jaren waarin je winst lager was dan nu? Dan kan het wel eens zo zijn dat er volgend jaar een naheffing op jouw deurmat valt. Wil je dat voorkomen? Verhoog dan je voorlopige aanslag over 2018 vast.

Waar kun je vinden hoeveel méér winst je maakt?
Ondernemers die met Hein Online werken, kijken bij Specifieke Overzichten, Winst & Verlies en vergelijken dan naast elkaar de cijfers van 2018 met 2017. Je ziet meteen het verschil en kan zien op welke winst de voorlopige aanslag van 2018 is gebaseerd.

Wat te doen bij (veel) meer winst?
Bij afwijkingen van rond de 10% of iets meer, nemen wij contact op of  het wenselijk is de voorlopige aanslag aan te passen. Verwacht je zelf echt grote afwijkingen over heel 2018? Neem dan zelf snel contact met ons op voor een verstandig besluit.

Geen Hein Online?
Werk je niet met Hein Online, maar wil je wel actuele cijfers die ook laten zien of jouw voorlopige aanslag juist is? Stap alsnog over op Hein Online. Maar dat is weer een andere tip van ROB 😉