MAX op avontuur

Bij kantoor Hein Koning vinden we robotisering heel interessant. Daarom hebben we in 2017 ROB in dienst genomen, een robot die ons helpt met allerlei klussen. Dat beviel zo goed dat we in 2018 een project zijn gestart met basisschool de Spinmolen. Het idee is eenvoudig: als wij als administratie- en belastingadvieskantoor voorop willen lopen met automatisering, digitalisering en robotisering, dan moeten we de jeugd van nu erbij betrekken. Over 10 jaar zijn zij de eersten die met robots zijn opgegroeid. Over 10 jaar kunnen zij ons precies vertellen wat we moeten doen en hoe we nog meer kunnen profiteren van al deze nieuwe ontwikkelingen.

We hebben daarom aan De Spinmolen gevraagd of zij met ons willen samenwerken en dat vonden ze heel leuk. Zij hebben toen van ons twee robotbouwpakketten gekregen en daarmee kunnen ze MAX in elkaar zetten. MAX is het slimme neefje van ROB.

De kinderen van groep 7 bouwen nu zelf hun robot MAX en verzinnen avonturen die ze samen met hem beleven. En die zie je in de filmpjes van MAX op avontuur! Dit schooljaar zullen zes groepjes uit groep 7 hun eigen filmpje bedenken en maken. Als kantoor helpen we ze daarbij, maar we bemoeien ons niet met de inhoud of wat dan ook. We zijn dus zelf net zo benieuwd naar het eindresultaat als iedereen.

Kijk dus maar gauw naar MAX op avontuur ...!

MAX, het slimme neefje van ROB

MAX en de gestolen diamant

Er is een diamant gestolen. Die is verstopt, ergens die in de jungle. Maar waar? MAX gaat op zoek, samen met Rianna, Thijs, Kees en Rick. Zullen ze de diamant vinden en weer veilig thuisbrengen? Gelukkig weet MAX overal de weg…

MAX en is er leven op Mars?

Jasper, Joritz en Max willen weten of er leven is op Mars. Ze hebben zelfs een raket gebouwd, de JMJ30-MAX. Maar als ze op Mars geland zijn, belanden ze tussen hele enge wezens. Komen ze nog heelhuids terug? Gelukkig weet MAX hoe een ruimteschip werkt…